28/06/2021 - 07:55

Retrats de vi a "Vins and grapes"

Vins and Grapes, amb el sommelier Sergi Benet, entrevista a la periodista i sommelier, Ruth Troyano. Un dels projectes que es comenten durant l'entrevista el cicle de llibres editats per Publicacions URV, Retrats de Vi. 

LLEGIR MÉS

05/05/2021 - 07:43

Libros, universidad y territorio

De las conversaciones entre editores y enólogos en la Facultad de Enología de la Universitat Rovira i Virgili surgió la idea de publicar una serie de perfiles, en formato libro, que mostrara a antiguos alumnos, ya enólogos, creando vino en su territorio. Jaume Llambrich y Ruth Troyano comparten la experiencia de aquel proceso.

LLEGIR MÉS

04/03/2020 - 17:56

#retratsdevi a Nits de Ràdio

Entrevista a la periodista Ruth Troyano Puig, autora del cicle de llibres Retrats de Vi, al programa "Nits de Ràdio" de COPE Cataluya. L'àudio comença a l'hora i 6 minuts. 

LLEGIR MÉS

05/08/2019 - 13:59

Retrats de Vi a Tarragona Ràdio

Entrevista al programa "El Matí de Tarragona Ràdio" sobre vi català, verema i Retrats de Vi.

LLEGIR MÉS

15/07/2019 - 16:09

El vino se brinda a la mujer. Revista Eneo

El número de juliol de la revista Eneo inclou un llarg reportatge sobre la presència femenina en el món del vi amb entrevista a Ruth Troyano, autora del cicle de llibres Retrats de Vi, del qual també se'n parla en el següent fragment:

LLEGIR MÉS

06/07/2019 - 19:45

“Per emocionar-te amb un vi no cal que hi entenguis”

Presenta la incorporació de les estratègies de comunicació com a fonamentals per incentivar l'enoturisme. L'enocomunicació és, segons diu, una eina per "seduir, vendre i fidelitzar". Tan important és saber comunicar el que tenim i allò que fem?

LLEGIR MÉS

28/06/2019 - 07:15

Ruth Troyano: “Quan entens l’enòleg, interpretes d’una altra manera el vi”

Entrevista al digital surtdecasa.cat

LLEGIR MÉS

11/06/2019 - 07:17

Publiquen dos nous volums de la col·lecció ‘Retrats de vi’

"En el vi hi ha molt de cap i de cor, però al final el que treballen són les mans, ja siguin al camp com al celler tocant el raïm", explica la periodista i 'sommelier' Ruth Troyano, que acaba de publicar, juntament amb el fotògraf Maoz Eliakim, el setè i vuitè volums de la col·lecció ‘Retrats de vi'. Editats per Publicacions URV amb l'objectiu de posar en valor els professionals sorgits del primer quart de segle de la Facultat d'Enologia de la URV, els nous llibres s'apropen a la realitat de dos enòlegs, Maria Sangenís, de la DOQ Priorat, i Xavi García, de la DO Alella, que hi van estudiar.

LLEGIR MÉS

28/05/2019 - 21:16

Retrats de Vi a La Vanguardia "Las mujeres que firman los vinos de Tarragona"

Algunas profesionales de las comarcas de Tarragona llegan a los estudios de Enología por tradición familia, por su inclinación por el trabajo de campo o por el proceso de transformación, pero otras aterrizan con fuerza en este sector después de un vuelco profesional. Este es el caso de la periodista reusense Ruth Troyano, que después de labrarse una trayectoria en los medios de comunicación, aprovechó un parón profesional para cursar el Máster en Turismo Enológico de la URV y formarse como sumiller.

LLEGIR MÉS

26/04/2019 - 16:59

El sommelier Ferran Centelles presenta els dos nous volums de "Retrats de Vi"

L'acte tindrà lloc el dimarts 14 de maig a la llibreria Altaïr a les 19h amb la participació del sommelier Ferran Centelles, responsable de vins de Bullipedia i col·laborador de Jancis Robinson. Els dos nous volums amplien a 8 el cicle de llibres "Retrats de Vi" sobre enòlegs formats a la URV i corresponen a Xavi Garcia (Alella Vinícola) i Maria Sangenís (Sangenís i Vaqué), DO Alella i DOQ Priorat, respectivament. 

LLEGIR MÉS

17/04/2019 - 10:22

"El nostre paisatge no existiria sense els pagesos"

Entrevista a Enoturista.cat

LLEGIR MÉS

03/04/2019 - 11:31

Els volums 7 i 8 de 'Retrats de Vi' entre les 30 novetats de Publicacions URV per Sant Jordi

Publicacions URV presenta una trenenta de novetats editorials per Sant Jordi 2019. Se suma a la col·lecció Retrats de Vi, Maria Sangenís, de la mà de la periodista Ruth Troyano i el fotògraf Maoz Eliakim, que presenten una enòloga excepcional arrelada a Porrera, al Priorat. Aquesta col·lecció permet entendre la professió d'enòleg a través de l'experiència professional i personal de persones que s'han format a la URV. Consulta totes les novetats editorials de Publicacions URV, també el setè Retrats de Vi amb Xavi Garcia, enòleg i geòleg a Alella Vinícola. 

LLEGIR MÉS

24/01/2019 - 15:53

Canal Reus entrevista el fotògraf Maoz Eliakim

El programa Va com Va de Canal Reus TV ha entrevistat el fotògraf Maoz Eliakim a propòsit del seu treball fotogràfic a Retrats de Vi. Vídeo

LLEGIR MÉS

11/11/2018 - 20:08

Es publica el setè volum del cicle de llibres Retrats de Vi

Ja està a la venda el setè llibre del cicle Retrats de Vi, dedicat a l'enòleg i geògraf Xavi Garcia, que treballa a Alella Vinícola. El llibre es pot comprar online. Se'n pot llegir un extracte al web de Retrats de Vi i a continuació:

LLEGIR MÉS

11/11/2018 - 20:00

Retrats de Vi a l'ARA Balears

Vinyòvol ( Andreu Majoral, enòleg de Vins Can Majoral ) entrevista la periodista Ruth Troyano a propòsit del cicle de llibres Retrats de Vi:

LLEGIR MÉS

12/07/2018 - 12:47

"Retrats de vi" a TAC 12

El programa Estiu 12 de TAC 12 entrevista a la periodista Ruth Troyano, autora de Retrats de Vi, al municipide Salou, coincidint amb l'itinerari que ha iniciat l'exposició fotogràfica de Maoz Eliakim i que actualment està instal·lada a la biblioteca de Tortosa. 

LLEGIR MÉS

13/06/2018 - 10:23

"Retrats de Vi" arriba al CRAI del Campus de Vila-seca

L'exposició fotogràfica "Retrats de Vi" continua la seva itinerància i actualment es pot visitar al CRAI del Campus de Vila-seca on hi serà fins el 27 de juny. 

LLEGIR MÉS

15/05/2018 - 20:34

L'exposició Retrats de Vi comença la seva itinerància

Comença la itinerància de l'exposició de fotografies de Maoz Eliakim "Retrats de Vi" que es va estrenar al VINSEUM al març. Ara és al CRAI del Baix Penedès, a Coma-ruga, on hi serà  fins el proper 8 de juny.  

LLEGIR MÉS

20/04/2018 - 11:15

Ruth Troyano, autora de Retrats de vi, premiada en La Nit de l’Enologia

L'associació Catalana d'Enòlegs i el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya reconeixen el mèrit periodístic en la seva tasca de difusió del món de l'enologia

LLEGIR MÉS

16/04/2018 - 10:32

Per Sant Jordi, exposició fotogràfica de "Retrats de Vi" als CRAI de Tarragona

L'exposició fotogràfica Retrats de Vi es va estrenar al març a VINSEUM, Vilafranca, però a partir del 23 d'abril iniciarà un viatge itinerant per tots els campus de la Universitat Rovira i Virgili i més endavant es podrà visitar als cellers que formen part de la col·lecció de llibres escrits per Ruth Troyano amb fotografies de Maoz Eliakim. Les dates d'exposició són:

LLEGIR MÉS

16/03/2018 - 10:54

"L'eina sociabilitzadora més gran que la història ha vist mai"

"Perquè algun dia un Boeing tingui un bon vi" per Toni Sànchez-Ortiz

LLEGIR MÉS

13/03/2018 - 22:56

Imatges, paraules i sons

Diu el fotoperiodista Joan Fontcuberta que la fotografia ja no és memòria sinó paraula. Als estudis de Comunicació, a la Universitat Autònoma de Barcelona, els seus llibres eren de lectura obligatòria. Recordo "El petó de Judes. Fotografia i veritat" que llegíem per l'assignatura de fotoperiodisme, impartida pel professor Pepe Baeza. D'això ja fa més de 15 anys. Els temps han canviat i molt més ràpid del que imaginàvem aleshores. Ara es parla de postfotografia. Com ha passat també amb l'escriptura, tothom pot consumir i produir informació i bolcar-la després a la xarxa. El contingut viatja a una velocitat fascinant i esdevé extremadament volàtil. Però la professionalitat només és resultat del treball acurat, honest, precís i contrastat del periodista, per una banda, i del fotògraf, de l'altra. 

LLEGIR MÉS

11/03/2018 - 18:22

Publicacions URV estrena l’exposició fotogràfica del cicle de llibres Retrats de Vi al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya VINSEUM


Un vi és efímer. La paraula i la imatge, en canvi, poden presumir de ser perennes. Però és cert també que copsen un temps únic i irrepetible, perquè la vida flueix i tot es transmuta encara que sigui lentament. Al cicle de llibres Retrats de Vi ho hem volgut fer evident, i per això ara donem un nou valor a les fotografies que els alimenten, en fons i forma, en dimensió i en presència. Per viatjar en l'espai i en el temps i fixar la mirada en allò substancial, que és la terra, la terra que pesa, que marca, que imprimeix caràcter i que cada any té la virtut, amb la mà de l'enòleg, d'oferir-nos el millor fruït: la seva sang, el seu vi.

LLEGIR MÉS

09/03/2018 - 17:49

Presentació de Retrats de vi al Museu Vinseum de Vilafranca


La presentació de la col·lecció de llibres Retrats de vi i la seva exposició fotogràfica tindrà lloc el dijous 15 de març a les 19 h al Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (plaça Jaume I, 5 · Vilafranca).

LLEGIR MÉS

05/02/2018 - 21:40

Retrats de Vi a la Revista Vinos y Restaurantes

L'edició de febrer de la Revista Vinos y Restaurantes inclou una ressenya dels propers dos volums de "Retrats de Vi" escrita per la periodista i sommelier Meritxell Falgueras. Falgueras diu que són "una oda als homes i dones que veremen la història de la seva família, la terra en una de les professions més viscerals". 

LLEGIR MÉS

18/12/2017 - 20:13

Aquestes festes, regala periodisme a foc lent

La revista "Fet a Tarragona" dirigida per Ricard Lahoz és d'aquelles per les quals paga la pena seguir a l'ofici. El periodisme a foc lent és possible. I és necessari. I és admirable. En l'últim número, els lectors trobaran un dossier especial de gastronomia i una edició limitada de "Retrats de vi" que recull fragments dels 6 perfils editats per Publicacions URV fins al moment. També s'anuncien els dos nous llibres que veuran la llum el 2018 per seguir retratant l'estil de fer vi i la vida de joves enòlegs catalans formats a la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili. Us recomanem que aquestes festes, regaleu bon periodisme, periodisme a foc lent com The Guardian ha definit recentment l'estil d'escriure i de fer de la revista tarragonina.  

LLEGIR MÉS

18/12/2017 - 20:06

'Retrats de Vi' a les recomanacions de Vilaweb per Nadal

La periodista Montse Serra recomana a Vilaweb el cicle de llibres "Retrats de Vi" en un especial de Vi, Cuina i Paisatges amb motiu de les festes de Nadal. 

LLEGIR MÉS

06/12/2017 - 15:46

UNEbook destaca el valor enológico del ciclo "Retrats de Vi"

Si hay una editorial que ha concentrado esfuerzos en divulgar el contenido científico relacionado con la enología, esa es Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili, una institución que, por cierto, este 2017 cumple 25 años (¡felicidades!).

LLEGIR MÉS

16/11/2017 - 15:57

"Fet a Tarragona" regala als subscriptors una edició especial de "Retrats de Vi"

El número 26 de la revista Fet a Tarragona regala a tots els seus subscriptors una edició especial de Retrats de Vi, un resum dels primers 6 llibres de la col·lecció i un avançament de la portada dels dos propers. La presentació de la revista va tenir lloc aquest dimecres 15 de novembre a l'espai permanent de l'associació Santa Teca (COAC Tarragona) i durant l'acte es va debatre al voltant del paper central dels elaboradors per assegurar una dieta mediterrània de qualitat, basada en els productes ecològics, de proximitat i de temporada. El periodista Arnau Martínez ha escrit una crònica de la presentació i l'ha titulat "Un homenatge a la gent que ens cuida". 

LLEGIR MÉS

23/10/2017 - 16:07

Edició especial de "Retrats de vi" amb la revista "Fet a Tarragona"

El proper número de la revista Fet a Tarragona estarà dedicat a la gastronomia i els vins, motiu pel qual des de Publicacions URV s'ha considerat oportú editar un volum especial del cicle de llibres "Retrats de Vi" avançant alguns dels continguts dels 6 llibres ja publicats i els dos nous que sortiran al mercat l'any vinent. La publicació serà gratuïta per a tots els subscriptors de la revista tarragonina. 

LLEGIR MÉS

04/10/2017 - 13:50

"Retrats de vi" amb l'escriptor Jesús Tibau a Canal 21

El programa "Tens un racó dalt del món" que condueix l'escriptor Jesús Tibau inclourà demà dimecres 1 de novembre una entrevista a la periodista Ruth Troyano autora del cicle de llibres "Retrats de Vi" amb la col·laboració fotogràfica de Maoz Eliakim i l'edició de Publicacions URV. L'emissió serà a les 21h a Canal 21. També en directe a través del canal de Youtube de Canal Ebre 21

LLEGIR MÉS

20/07/2017 - 17:46

Retrats de Vi a la Fira del Llibre Ebrenc 2017 - Entrevista

Entrevista a Ruth Troyano en el marc de la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum 2017 en què presenta la col·lecció Retrats de vi. Aquesta entrevista es va retransmetre per Ràdio Mora d'Ebre el 25-5-2017.

LLEGIR MÉS

13/07/2017 - 16:31

Retrats de Vi a la revista de la URV

La revista número 27 de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona es publica un reportatge sobre els nous volums del cicle Retrats de Vi

LLEGIR MÉS

04/07/2017 - 22:08

"El enólogo reivindica el trabajo de payés"

Entrevista a Ruth Troyano, periodista, sumiller y autora de ‘Retrats de vi', que ha sido seleccionado uno de los mejores libros en la categoría de fotografía de los Gourmet Awards 2017

LLEGIR MÉS

28/06/2017 - 11:18

Nota de premsa: Tres nous perfils amplien a sis el cicle sobre enòlegs de la Universitat Rovira i Virgili

Roser Amorós, Sergi Colet i Miquel Palau descriuen experiències vitals i professionals als tres nous volums de Retrats de Vi, editats en català, castellà i anglès en versió paper i digital

LLEGIR MÉS

26/06/2017 - 16:51

Tres nous perfils amplien a sis el cicle sobre enòlegs de la URV

Roser Amorós, Sergi Colet i Miquel Palau descriuen experiències vitals i professionals als tres nous volums de Retrats de Vi, editats en català, castellà i anglès en versió paper i digital

LLEGIR MÉS

26/06/2017 - 16:50

"Retrats que es beuen" Article d'Isabel Martínez a www.reusdigital.cat

Posar rostre als enòlegs i il·lustrar amb imatges espontànies un treball que contribueix a la qualitat dels vins amb DO catalans. Aquesta era la proposta de 'Retrats de vi' que Publicacions URV va encetar el 2015 de la mà de dos professionals vinculats a Reus, la periodista Ruth Troyano i el fotògraf Maoz Eliakim. Un projecte que -ja assolida la mitjana dotzena de publicacions- acaba de rebre el tercer premi en la categoria de LifeStyle i Photography als Gourmand Awards. Tot i que el jurat ha distingit la qualitat fotogràfica del projecte, Eliakim opina que "no s'ha premiat un treball individual sinó d'equip" i assegura que, personalment, li ha servit "per carregar molt les piles". Més informació a ReusDigital.cat

LLEGIR MÉS

21/06/2017 - 19:48

Presentació de "Retrats de Vi" a El Tros (Barcelona)

El proper dilluns 3 de juliol tindrà lloc la presentació dels tres nous llibres del cicle "Retrats de Vi" de Publicacions URV. Tindrà lloc al celler El Tros (Mallorca, 303) i hi assistiran els enòlegs Sergi Colet, Roser Amorós i Miquel Palau. La presentació anirà a càrrec de l'actor, humorista i codirector de Glops, Carles Xuriguera

LLEGIR MÉS

20/06/2017 - 18:24

Retrats de Vi a La Xarxa

La Xarxa s'interessa per Retrats de Vi de Publicacions URV. Entrevista amb l'autora dels textos Ruth Troyano. Al minut 12. 

LLEGIR MÉS

01/06/2017 - 16:19

Maoz Eliakim: "Me he limitado a documentar con la cámara la pasión de los enólogos"

El fotògraf israelà afincat a Reus Maoz Eliakim ha concedit una entrevista a Canal Reus TV després d'haver obtingut el 3r premi en la categoria de LifeStyle i Photography als Gourmand Awards, els Òscars del vi. Maoz Eliakim, que també és professor a la URV, ha explicat que el seu treball documental ha estat molt curós i ha tingut en tot moment un objectiu molt clar: no intimidar i retratar des de la sensibilitat la passió que els enòlegs del cicle Retrats de Vi senten pel món del vi. Eliakim és autor de les fotografies dels llibres de Francesc Ferré, Anna Espelt, Toni Sànchez, Sergi Colet, Roser Amorós i Miquel Palau. 

LLEGIR MÉS

29/05/2017 - 17:28

The series “Wine Portraits” is a winner in the Gourmand Awards

The international competition that selects the best books on food and wine in the world recognises the quality of Maoz Eliakim's photography of the books on oenologists published by Publicacions URV

LLEGIR MÉS

29/05/2017 - 17:28

“Retrats de Vi” entre els millors llibres d’enologia del món al Gourmand Awards

El certamen internacional que selecciona els millors llibres de gastronomia i vi del món reconeix el treball fotogràfic de Maoz Eliakim en els llibres sobre enòlegs editats per Publicacions URV

LLEGIR MÉS

22/05/2017 - 17:56

Retrats de Vi amb l'enòloga Roser Amorós a la 8a Festa del Trepat

En el marc de la 8a edició de la Festa del Trepat, es presentarà el llibre "Retrats de Vi" amb l'enòloga Roser Amorós, veïna de Barberà de la Conca. Amorós és l'enòloga de Carlania Celler: "No ens ha de sorprendre que la fitoteràpia i la biodinàmica tinguin efectes positius tant en el vi com en les persones".

LLEGIR MÉS

15/05/2017 - 07:49

Retrats de vi amb Francesc Ferré a la Fira del Llibre Ebrenc 2017

Presentació de Retrats de Vi - Francesc Ferré / Celler Frisach - en el marc de la Fira del llibre ebrenc que se celebra a Móra d'Ebre entre el 26 i el 28 de maig. Una nova oportunitat per descobrir un projecte de vi i vida, vital i imprescindible a la DO Terra Alta. 

LLEGIR MÉS

21/04/2017 - 21:32

Per Sant Jordi, Retrats de Vi

Entre les propostes de Publicacions URV per aquest Sant Jordi no podien faltar #retratsdevi. És per això que si el proper dia 22 esteu a Tortosa Ruth Troyano i Francesc Ferré us convidaran a fer-ne un tast. I si el dia 23 esteu a Barcelona, us convidem a que vingueu a conèixer els nostres libres a Vins&Co i a La Festival.

LLEGIR MÉS

12/04/2017 - 15:08

Tres nous volums amplien a sis el cicle "Retrats de Vi" editat per Publicacions URV

Els protagonistes són els enòlegs Sergi Colet, Roser Amorós i Miquel Palau, amb projectes respectius a la DO Penedès, DO Conca de Barberà i DO Pla de Bages. La presentació oficla tindrà lloc després de Sant Jordi, però se'n farà un avançament el 23 d'abril a Barcelona, a Vins and Co i a La Festival. Us hi esperem!

LLEGIR MÉS

12/04/2017 - 07:38

Presentació i tast "Retrats de Vi - Francesc Ferré" a Tortosa

Coincidint amb els actes que organitza la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa amb motiu de Sant Jordi, hi haurà un tast de vins de Celler Frisach (DO Terra Alta) i signatura de llibres de la col·lecció Retrats de Vi entre les 12 i les 13h. Tot seguit, anirem a fer un Vermouth Literari amb Francesc Ferré a Lo Portal de Tamarit

LLEGIR MÉS

09/03/2017 - 20:55

Entrevista al diari El Punt/Avui

Només de creuar la porta del restaurant Almosta de Tarragona ja no es pot estar de preguntar al Berna si té nous vins. Parla sense fre i amb passió, del vi -"El vi és un estat d'ànim", diu-, de les persones que hi ha darrere de cada ampolla i d'un món complex que tot just fa cinc anys que l'ha atrapat de ple.

LLEGIR MÉS

07/02/2017 - 15:03

“Retrats de Vi” finalista als Gourmand Awards

El certamen internacional que selecciona els millors llibres de gastronomia i vi del món reconeix el treball fotogràfic i la traducció a l'anglès dels llibres sobre enòlegs editats per Publicacions URV

LLEGIR MÉS

31/01/2017 - 12:10

Entrevista al diari Ebredigital

Quan hi pensa, la Ruth Troyano (Reus, 1979) s'adona que el vi mai ha deixat d'aromatitzar la seva vida. Ja de ben petita, quan estiuejava a Riba-Roja d'Ebre, la seva àvia li preparava per berenar pa amb vi i sucre, i, a taula, era ella qui anava a buscar el porró a petició del seu avi. Amb el temps, el vi i el món que el nodreix s'han convertit en la forma de vida d'aquesta periodista i sommelier del Baix Camp. Després d'estudiar un màster d'enoturisme a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha sabut agafar de la mà les seves dos grans passions -la comunicació i l'art vinícola- i convertir-les en la seva professió. Fa cinc anys que es fa càrrec de l'apartat de comunicació de diferents cellers catalans i mai ha deixat de crear contingut periodístic, sempre amb la vinya com a denominador comú. Aquest abril, ha publicat els llibres "Retrats de vi", una sèrie de reportatges i entrevistes en profunditat que expliquen, a partir del testimoni de tres enòlegs catalans, tots els secrets que s'amaguen darrere el bon vi. La setmana passada, presentava la seva obra a Tortosa, on ja es troba a la venda.

LLEGIR MÉS

27/01/2017 - 20:07

A L'Ebre al Dia, Retrats de Vi

Retrats de Vi, entrevista al programa l'Ebre al Dia de Canal Ebre. 

LLEGIR MÉS

27/01/2017 - 19:53

"El placer de embotellar el tiempo"

En SoyVinero reportaje sobre los libros "Retratos de Vino"

LLEGIR MÉS

27/01/2017 - 19:44

Al Diari de Tarragona

La periodista Núria Pérez escriu un ampli reportatge sobre l'auge de l'enologia i el paper de la URV i cita el projecte de Celler Frisach a la DO Terra Alta com a protagonista d'un dels llibres "Retrats de Vi"

LLEGIR MÉS

19/10/2016 - 12:36

Presentació a Tortosa de "Retrats de Vi"

Enoliteratura al Campus de la URV de les Terres de l'Ebre. Tast de vi i tertúlia amb Francesc Ferré, enòleg de Cellers Frisach, i Toni Sànchez-Ortiz, enòleg d'El Solà d'Ares. Presentació a càrrec de la periodsita i autora dels llibres "Retrats de Vi" Ruth Troyano. 

LLEGIR MÉS

12/08/2016 - 17:02

"Retratos de vino": "El placer de embotellar el tiempo"

Publicado en SoyVinero.com

LLEGIR MÉS

03/08/2016 - 10:47

“Detrás de una botella hay una historia, un viñedo, unas manos, una mirada, un paisaje, una persona…”

Entrevista publicada al portal de Unión de Editoriales Universidades Españolas, UNE

LLEGIR MÉS

03/08/2016 - 10:39

"Mare, estic obligada a treballar al celler?"

Article publicat al Diari ARA Estils per Trini Gilbert

LLEGIR MÉS

03/08/2016 - 10:36

Libros y vino. Una combinación de lo más #pretty

Publicat al bloc de Núria Martí Pretty Wines

LLEGIR MÉS

03/08/2016 - 10:32

Retrats de Vi, o la vitalitat d'una nova generació vinícola

Article publicat a Vilaweb.cat per Montse Serra

LLEGIR MÉS

01/06/2016 - 11:52

El sommelier Josep Roca glossa l'enòloga Anna Espelt

Anna Espelt

LLEGIR MÉS

01/06/2016 - 11:52

El sommelier Josep Roca glossa l'enòleg Francesc Ferré

Francesc Ferré

LLEGIR MÉS

01/06/2016 - 11:52

El sommelier Josep Roca glossa l'enòleg Toni Sànchez-Ortiz

Toni Sànchez- Ortiz

LLEGIR MÉS

27/05/2016 - 09:56

La Universitat Rovira i Virgili presenta la col·lecció "Retrats de vi" amb el sommelier Josep Roca

Dimarts 31 de maig, a les 19: 00h, a la Llibreria Documenta de Barcelona

LLEGIR MÉS

18/05/2016 - 15:04

Josep Roca presenta #retratsdevi a Barcelona

El proper dimarts 31 de maig a les 19h tindrà lloc la presentació els tres primers volums del cicle #retratsdevi a la llibreria Documenta de Barcelona. El sommelier Josep Roca presentarà l'acte al qual hi assistiran els enòlegs Toni Sànchez-Ortiz (El Solà d'Ares), Anna Espelt (Espelt Viticultors) i Francesc Ferré (Celler Frisach). També es tastaran els seus vins.

LLEGIR MÉS

20/04/2016 - 14:08

Wine Portraits

URV oenologists star in a collection of books of Catalan wine.

LLEGIR MÉS

19/04/2016 - 22:21

#retratsdevi a Barcelona per Sant Jordi 2016

Entre les propostes de Publicacions URV per Sant Jordi 2016 no podien faltar #retratsdevi. És per això que si el proper dia 23 esteu a Barcelona, us convidem a què vingueu a conèixer els llibres i les persones que hi ha al darrere: enòlegs  formats a la Universitat Rovira i Virgili amb projectes de vi arreu de Catalunya. Més informació 

LLEGIR MÉS

24/03/2016 - 10:30

On trobar #retratsdevi

Els tres primers volums del cicle de Publicacions URV #retratsdevi es poden llegir en català, castellà i anglès. Estan disponibles en paper i en versió online. 

LLEGIR MÉS

17/03/2016 - 20:58

Tres frases, dos enòlegs i una enòloga

L'enòleg Pedro Cabanillas, responsable del Centre Experimental Mas dels Frares, és una de les persones que coneix millor als tres protagonistes de #retratsdevi. El podeu seguir a través d'Instagram on hi comparteix la feina, sovint àrdua i complexa, que fan els estudiants en unes vinyes on experimenten allò après a l'aula. Des del compte d'Instagram ha fet aportacions interessants als perfils dels tres enòlegs, de fet aquest projecte és també molt seu i l'ha defensat des del primer dia. 

LLEGIR MÉS

17/03/2016 - 17:24

Enólogos de la URV protagonizan un ciclo de libros sobre el vino catalán

Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré y Anna Espelt descriven experiencias vitales y professionales en Retratos de Vino, tres volúmenes editados por Publicacions Universitat Rovira i Virgili en español, catalán e inglés en versión papel y digital

LLEGIR MÉS

17/03/2016 - 17:23

Enòlegs de la URV protagonitzen un cicle de llibres sobre el vi català

Retrats de Vi és un cicle de 3 llibres escrits per la periodista i sommelier Ruth Troyano Puig amb imatges del fotògraf Maoz Eliakim, que recullen les experiències vitals i professionals d'enòlegs formats a la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Els 3 primers volums de la col·lecció, editats per Publicacions URV i Arola Editors, han sortit a la venda aquest mes de març i són una immersió a la vida de dos enòlegs i una enòloga que treballen en diferents regions vitivinícoles de Catalunya: Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré i Anna Espelt. Sànchez-Ortiz té projectes a la DOQ Priorat, la DO Tarragona i al Montsant, Ferré a la DO Terra Alta i Espelt a la DO Empordà.

LLEGIR MÉS

11/03/2016 - 18:58

Roda de premsa per presentar la nova col·lecció d'Enologia de Publicacions URV i tast de vins

#retratsdevi és el títol de la nova col·lecció d'Enologia de Publicacions URV protagonitzada per enòlegs formats en aquesta Universitat i escrits per la periodista i sommelier, Ruth Troyano, amb fotografies de Maoz Eliakim. Es presenten tres volums on s'expliquen tres de les experiències vitals i professionals d'aquests exalumnes que representen casos d'èxit. Estan editats en català, castellà i anglès, en versió paper i digital.

LLEGIR MÉS

03/03/2016 - 13:04

Collita 2015 filma protagonistes de Retrats de Vi

LLEGIR MÉS

22/02/2016 - 15:16

Un any passa molt ràpid i això de fer vi el que necessita és temps. Visito amb quatre companyes sommeliers el Celler Frisach de la DO Terra Alta en una escapada que inclou el restaurant Miravall i Vins del Tros; tres imprescindibles de la regió: "Aquí treballem amb raïm de casa, tot en ecològic i la idea es vinificar la vernatxa de diferents maneres; tenim des d'un escumós (karme) a un brisat natural. Fem alquímia amb els vins" explica Francesc Ferré, enòleg. El visitem sense previ avís i no hi posa cap objecció, ans al contrari, fa de la visita una immersió total a la seva feina (aparcant les obligacions fel moment) apropant-nos a tots els racons del celler.

LLEGIR MÉS

10/02/2015 - 11:01

Ciència, tècnica, art i persones humanes

Diu el diccionari que enòleg/a és la persona versada en enologia. I enologia és la tècnica de la preparació, el millorament i la conservació dels vins i de l'anàlisi i l'estudi de cadascun dels seus components.

LLEGIR MÉS

02/02/2015 - 18:28

"Ens ajudaran a percebre la seva estima per una professió molt arrelada a les nostres terres"

Paisatges, pràctiques vitivinícoles i perfils professionals diferents, però amb una única manera d'entendre el vi: amb passió i amb el convenciment que el vincle amb la terra és tan determinant com l'art i la ciència que es fonen a l'hora de fer vi.

LLEGIR MÉS

01/01/2015 - 11:23

Què n'opinen d'ells?

#retratsdevi inclou l'opinió de més d'una vintena de professionals que coneixen a fons els enòlegs protagonistes del cicle. Una primera lectura:

LLEGIR MÉS

00/00/0000 - 14:19

La Universitat Rovira i Virgili presenta la col·lecció "Retrats de vi" amb el sommelier Josep Roca

Dimarts 31 de maig, a les 19: 00h, a la Llibreria Documenta de Barcelona

LLEGIR MÉS

00/00/0000 - 10:42

Presentació de "Retrats de Vi" a Santa Teca

Breu resum en imatges de Maoz Eliakim

LLEGIR MÉS

 

 
dockset
dockset
dockset
dockset