16/03/2018 - 10:54

"L'eina sociabilitzadora més gran que la història ha vist mai"

"Perquè algun dia un Boeing tingui un bon vi" per Toni Sànchez-Ortiz

Si existeix una minsa probabilitat que, de 365 dies que té l'any, no pugui estar avui amb vosaltres, dons s'ha complert. Passa sovint amb els enolegs voladors o flying winemakers que fa que a vegades no se'ns vegi, tot i existir!

Des d'algun punt del pacífic a cavall d'un Boeing 787 penso en vosaltres avui, en els retratadors i retratats de vi, en els que combineu el vi, la lectura, i la vida.

En una classe treballadora apassionada, que treballem sense queixa, per una passió que no comprenem, peròque ens fa caminar. Agraït tambe a la URV per aquesta oportunitat de donar a conèixer la gran diversitat de professionals d'aquest sector i de la feina que fem dia a dia. Del com i del què. Del vi que ens bebem, que ens fa riure, discutir-nos i sociabilitzar-nos. L'eina sociabilitzadora més gran que la història ha vist mai.

L'enòleg freelance a voltes és com un periodista que vola per cercar la noticia alla on calgui. És el cas dels flying winemakers una versió de l'enòleg a vegades desconeguda i misteriosa. Sembla que no estem presents però ens movem per aprendre, ensenyar i seguir avançant amb noves fermentacions o curiositats que poguem tard o d'hora plasmar en algun vi.

Sento molt no poder compartir amb vosaltres un glop del Saurí vinyes velles, el primer vi que vaig fer, quan no sabia res, quan no havia vist mai un cep d'a prop, un simple vi de taula, un vi simple però lliure de normatives, quan no sabia encara que posar la varietat i l'any en una etiqueta de vi de taula, estava prohibit,  que expressa amb delicadesa allò que aprenc volant i la raó per la qual ser flying winemaker em fa orgullós de la professió que m'ha escollit i que agraiexo que els retrats de vi l'hagin vist mereixedora juntament a tots els grans professionals que en formen part.

Us he deixat unes ampolles perque el tasteu. El vi ja sap el que vol dir-vos, al final és ell el protagonista. Disfruteu-lo amb llibertat. Opineu i critiqueu que ens queda molt per aprendre. Salut i vi.

 

 

retrats de vi toni sànchez ortiz

 

        

 

 
dockset
dockset
dockset
dockset