15/05/2018 - 20:34

L'exposició Retrats de Vi comença la seva itinerància

Comença la itinerància de l'exposició de fotografies de Maoz Eliakim "Retrats de Vi" que es va estrenar al VINSEUM al març. Ara és al CRAI del Baix Penedès, a Coma-ruga, on hi serà  fins el proper 8 de juny.  

"Retrats de vi" és una mostra innovadora que es compon principalment d'un quadre digital, amb la voluntat d'apropar la cultura del vi i de l'art a diferents espais. La selecció fotogràfica és obra de Maoz Eliakim, que ha retratat els enòlegs, els paisatges i els vins que elaboren a diferents regions de Catalunya per al cicle de llibres de la Universitat Rovira i Virgili. El quadre digital recull imatges que no s'han vist encara en suport paper. En aquest nou format, les imatges guanyen protagonisme i sentit. S'han ordenat segons la composició i l'harmonia de colors, i s'han estructurat per sèries. Són fotografies documentals que mostren de forma coherent l'estil de fer vi dels 6 enòlegs, posant èmfasi en el seu treball quotidià a la vinya o al celler i combinant la presència d'imatges en color i en blanc i negre. "Hi ha fotografies que se senten, que no es poden dir amb paraules", diu Maoz Eliakim en referència a la intensitat d'alguna de les imatges seleccionades. "Cal conèixer les regles fotogràfiques com a professional, però el millor és trencar-les com a artista", afegeix.

El quadre digital permetrà que l'exposició de Retrats de Vi sigui itinerant. Començarà el recorregut a VINSEUM el 15 de març, però Publicacions URV treballa amb la idea de fer circular la mostra per diferents equipaments culturals del país que tinguin l'interès de fer visible la cultura del vi a través dels seus protagonistes, els enòlegs formats a la Facultat d'Enologia de la URV.

Acompanyant el quadre digital, l'exposició també inclourà uns roll-up que anuncien els dos propers llibres del cicle i, d'altra banda, un catàleg imprès amb un alt valor visual. Aquest recull fotogràfic on el paisatge és el protagonista perquè, en opinió de Maoz Eliakim, "és el cor del treball dels enòlegs". La tria del catàleg també busca crear un contrast amb les imatges seleccionades al quadre digital, per oferir una visió més global i creativa de la fotografia documental. Dedicat amb més intensitat al món comercial, aquest projecte ha suposat per a Maoz Eliakim "tot un repte personal, perquè en poques hores i sense grans brífings hem hagut de crear una història visual de l'enòleg i de la terra que treballa. Ha estat un gran estímul treballar amb condicionants, però el resultat és altament satisfactori", assegura.

L'exposició, a més a més de ser present en els cellers protagonistes, es podrà visitar en tots els campus de la Universitat Rovira i Virgili al llarg d'aquest any:

23 d'abril-4 de maig: CRAI campus Sescelades, Tarragona
8-23 de maig: CRAI campus Catalunya, Tarragona
28 de maig-8 de de juny: CRAI Seu Baix Penedès, Coma-ruga, el Vendrell
13-27 de juny: CRAI campus Vila-Seca
2-13 de juliol: CRAI campus Bellissens, Reus
18-30 de juliol: CRAI Medicina i Ciències de la Salut, Reus
5-19 de setembre: CRAI campus Terres de l'Ebre, Tortosa

Més informació sobre #retratsdevi

http://www.publicacions.urv.cat/noticies-sp-742790655/34-noticies/675-tres-nous-perfils-amplien-a-sis-el-cicle-sobre-en%C3%B2legs-de-la-urv

 

 

Retrats de Vi coma-ruga

 

        

 

 
dockset
dockset
dockset
dockset