13/06/2018 - 10:23

"Retrats de Vi" arriba al CRAI del Campus de Vila-seca

L'exposició fotogràfica "Retrats de Vi" continua la seva itinerància i actualment es pot visitar al CRAI del Campus de Vila-seca on hi serà fins el 27 de juny. 

Un vi és efímer. La paraula i la imatge, en canvi, poden presumir de ser perennes. Però és cert també que copsen un temps únic i irrepetible, perquè la vida flueix i tot es transmuta encara que sigui lentament. Al cicle de llibres Retrats de Vi ho hem volgut fer evident, i per això ara donem un nou valor a les fotografies que els alimenten, en fons i forma, en dimensió i en presència. Per viatjar en l'espai i en el temps i fixar la mirada en allò substancial, que és la terra, la terra que pesa, que marca, que imprimeix caràcter i que cada any té la virtut, amb la mà de l'enòleg, d'oferir-nos el millor fruït: la seva sang, el seu vi

"Retrats de Vi" és una exposició fotogràfica innovadora que es compon principalment d'un quadre digital, amb la voluntat d'apropar la cultura del vi i de l'art a diferents espais. La selecció fotogràfica és obra de Maoz Eliakim, que ha retratat els enòlegs, els paisatges i els vins que elaboren a diferents regions de Catalunya per al cicle de llibres de la Universitat Rovira i Virgili. El quadre digital recull imatges que no s'han vist encara en suport paper. En aquest nou format, les imatges guanyen protagonisme i sentit. S'han ordenat segons la composició i l'harmonia de colors, i s'han estructurat per sèries. Són fotografies documentals que mostren de forma coherent l'estil de fer vi dels 6 enòlegs, posant èmfasi en el seu treball quotidià a la vinya o al celler i combinant la presència d'imatges en color i en blanc i negre. "Hi ha fotografies que se senten, que no es poden dir amb paraules", diu Maoz Eliakim en referència a la intensitat d'alguna de les imatges seleccionades. "Cal conèixer les regles fotogràfiques com a professional, però el millor és trencar-les com a artista", afegeix.

Acompanyant el quadre digital, l'exposició també inclou uns roll-up que anuncien els dos propers llibres del cicle i, d'altra banda, un catàleg imprès amb un alt valor visual. Aquest recull fotogràfic on el paisatge és el protagonista perquè, en opinió de Maoz Eliakim, "és el cor del treball dels enòlegs". La tria del catàleg també busca crear un contrast amb les imatges seleccionades al quadre digital, per oferir una visió més global i creativa de la fotografia documental. Dedicat amb més intensitat al món comercial, aquest projecte ha suposat per a Maoz Eliakim "tot un repte personal, perquè en poques hores i sense grans brífings hem hagut de crear una història visual de l'enòleg i de la terra que treballa. Ha estat un gran estímul treballar amb condicionants, però el resultat és altament satisfactori", assegura.

L'exposició, a més a més de ser present en els cellers protagonistes, es podrà visitar en tots els campus de la Universitat Rovira i Virgili al llarg d'aquest any. Les dates properes d'exposició són:


13-27 de juny: CRAI campus Vila-Seca
2-13 de juliol: pendent de localització
18-30 de juliol: CRAI Medicina i Ciències de la Salut, Reus
5-19 de setembre: CRAI campus Terres de l'Ebre, Tortosa

Sobre la col·lecció Retrats de vi:

http://www.publicacions.urv.cat/noticies-sp-742790655/34-noticies/675-tres-nous-perfils-amplien-a-sis-el-cicle-sobre-en%C3%B2legs-de-la-urv


SOBRE EL FOTÒGRAF MAOZ ELIAKIM


"La fotografia és la meva vida: vaig trigar diversos anys a descobrir-ho i encara més a descobrir que les meves fotos mostren el que soc"

Va néixer a Tel Aviv (Israel) el 13 de juliol de 1977. El 1999 va fer la volta al món i va visitar llocs com Turquia, Hong Kong, Austràlia, Nova Zelanda, Tonga i els Estats Units, entre d'altres, cosa que el va vincular encara més al món de la fotografia i a la multiculturalitat. Va cursar estudis de màrqueting internacional a França i va continuar la seva formació a Tarragona amb el màster europeu en Estudis Culturals Mediterranis. El 2009 va tornar a Tel Aviv, on va estudiar un màster en disseny gràfic. Parla cinc idiomes amb fluïdesa, és autodidacte en la disciplina fotogràfica i ha treballat en camps tan diferents com la publicitat, l'esport o la moda. És el director de l'empresa Clear Ideas, que proporciona solucions creatives de disseny, màrqueting i publicitat. Vivint entre Israel i l'Estat espanyol, Maoz posseeix un currículum extens en diversos àmbits professionals que el fan destacar pel prestigi, la subtilesa creativa i la bona feina. Ha estat premiat amb la menció d'honor al concurs International Photography Awards, segurament perquè intenta que els seus treballs tinguin una història i una expressió úniques. Actualment viu a Reus, on s'ha consolidat com a fotògraf amb la creació de la seva pròpia marca: OZFOTO.


SOBRE LA PERIODISTA RUTH TROYANO


Ruth Troyano Puig, nascuda a Reus el 1979 és Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona; Màster en Planificació i Gestió del Turisme Enològic i Sommelier Professional per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha treballat a la Cadena SER-RàdioReus, a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya i a l'Ajuntament de Tarragona. Actualment és periodista freelance dedicada al món del vi i de l'enoturisme, assumint tasques de direcció de comunicació i assessorament en diferents empreses del sector Col·laboradora de les plataformes digitals La Conca 5.1 i Gastrotalkers, de l'emissora RAC 1 (secció vins i enoturisme a La Primera Pedra) i del Diari ARA Camp de Tarragona. Autora del bloc Vi · Moments · Persones www.ruthtroyano.cat (1r premi concurs BlocDOCat 2012 que convoca la DO Catalunya). El seu últim treball periodístic són els 6 primers cicles de llibres #retratsdevi editats per Publicacions URV. En els propers mesos sortiran al mercat dos nous volums.

 

Coberta catàleg:

https://www.dropbox.com/s/ppr1x2whxa64255/coberta_cataleg.pdf?dl=0

Cobertes llibres:

https://www.dropbox.com/s/xrvmphd7d0wp8x0/cobertes_rv.zip?dl=0

Fotos catàleg:

https://www.dropbox.com/s/f67uz4r4itkosnc/fotos_cataleg.zip?dl=0

 

 

 

retrats de vi vila-seca
retrats de vi vila-seca
retrats de vi vila-seca

 

        

 

 
dockset
dockset
dockset
dockset