27/05/2016 - 09:56

La Universitat Rovira i Virgili presenta la col·lecció "Retrats de vi" amb el sommelier Josep Roca

Dimarts 31 de maig, a les 19: 00h, a la Llibreria Documenta de Barcelona

Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré i Anna Espelt descriuen experiències vitals i professionals a "Retrats de Vi", tres volums editats per Publicacions Universitat Rovira i Virgili en espanyol, català i anglès, en versió paper i digital.

 

Retrats de Vi és un cicle de 3 llibres escrits per la periodista i sommelier Ruth Troyano Puig amb imatges del fotògraf Maoz Eliakim, que recullen les experiències vitals i professionals d'enòlegs formats a la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Els 3 primers volums de la col·lecció, editats per Publicacions Universitat Rovira i Virgili, que van sortir a la venda en el mes de març, són una immersió en la vida de dos enòlegs i una enòloga que treballen en diferents regions vitivinícoles de Catalunya: Toni Sànchez -Ortiz, Francesc Ferré i Anna Espelt.

Sànchez-Ortiz té projectes a la DOQ Priorat, la DO Tarragona i el Montsant, Ferré a la DO Terra Alta i Espelt a la DO Empordà. Els llibres s'editen en espanyol, català i anglès i tenen també una versió digital. Un total de 3.000 ampolles de vi (1.000 de cada celler) inclouen una etiqueta amb codi QR que permet als consumidors accedir al llibre a través del dispositiu mòbil i conèixer directament l'autor de la referència que proven.

Aquests llibres donen vida a reportatges en profunditat realitzats mitjançant entrevistes personals, visites a la vinya i al celler. Els tres volums són fruit d'hores compartides amb cadascun dels enòlegs per entendre per sobre de tot el seu vincle amb la terra i el seu estil de fer vi, però també per saber com s'ha anat definint la seva figura des que van sortir de la Universitat de Tarragona i com el projecte del vi els ha forjat també com a persones.

Els textos i les imatges fotografien un moment concret de la seva trajectòria professional, però hi ha espai també per a reflexions i impressions sobre el món del vi i il•lusions i reptes de futur professionals. El projecte s'inicia al gener de 2015 amb el temps de poda a la vinya i es completa, en una primera fase, amb els ceps esperant la floració del mateix any. És per tant també una col•lecció que permet recórrer el cicle anual de la vinya i el canvi del paisatge en cada estació.

Els llibres es poden adquirir a Unebook, portal en el qual participa Publicacions URV i que comercialitza totes les obres que publiquen les editorials universitàries: llibres científics, de divulgació, traduccions, assajos, edicions crítiques, obres de referència, revistes científiques, actes de congressos , tesis doctorals i llibres de creació literària, entre d'altres.

La col·lecció es presentarà el dimarts 31 de maig a les 19: 00h, a l'espai UNE de la Llibreria Documenta de Barcelona (Carrer Pau Claris, 144; metro / Renfe Passeig de Gràcia) Hi intervindran: el sommelier Josep Roca; els enòlegs Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré i Anna Espelt; i l'autora, Ruth Troyano Puig.La Universitat Rovira i Virgili presenta la colección "Retratos de vino" con el sumiller Josep Roca

El martes 31 de mayo, a las 19:00h, en la Librería Documenta de Barcelona

Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré y Anna Espelt describen experiencias vitales y profesionales en "Retratos de Vino", tres volúmenes editados por Publicacions Universitat Rovira i Virgili en español, catalán e inglés, en versión papel y digital.

 

Retratos de Vino es un ciclo de 3 libros escritos por la periodista y sumiller Ruth Troyano Puig con imágenes del fotógrafo Maoz Eliakim, que recogen las experiencias vitales y profesionales de enólogos formados en la Facultad de Enología de la Universidad Rovira i Virgili de Tarragona.
Los 3 primeros volúmenes de la colección, editados por Publicacions Universitat Rovira i Virgili, que salieron a la venta en el mes de marzo, son una inmersión en la vida de dos enólogos y una enóloga que trabajan en diferentes regiones vitivinícolas de Cataluña: Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré y Anna Espelt.

Sànchez-Ortiz tiene proyectos en la DOQ Priorat, la DO Tarragona y el Montsant, Ferré en la DO Terra Alta y Espelt en la DO Empordà. Los libros se editan en español, catalán e inglés y tienen también una versión digital. Un total de 3.000 botellas de vino (1.000 de cada bodega) incluyen una etiqueta con código QR que permite a los consumidores acceder al libro a través del dispositivo móvil y conocer directamente el autor de la referencia que prueban.

Los presentes libros dan vida a reportajes en profundidad realizados mediante entrevistas personales, visitas a la viña y en la bodega. Los tres volúmenes son fruto de horas compartidas con cada uno de los enólogos para entender por encima de todo su vínculo con la tierra y su estilo de hacer vino, pero también cómo se ha ido definiendo su figura desde que salieron de la Universidad de Tarragona y como el proyecto del vino les ha forjado también como persona.

Los textos y las imágenes fotografían un momento concreto de su trayectoria profesional, pero hay espacio también para reflexiones e impresiones sobre el mundo del vino e ilusiones y retos de futuro profesionales. El proyecto se inicia en enero de 2015 con el tiempo de poda en el viñedo y se completa, en una primera fase, con las cepas esperando la floración del mismo año. Es por lo tanto también una colección que permite recorrer el ciclo anual de la vid y el cambio del paisaje en cada estación.

Los libros se pueden adquirir en Unebook, portal en el que participa Publicacions URV y que comercializa todas las obras que publican las editoriales universitarias: libros científicos, de divulgación, traducciones, ensayos, ediciones críticas, obras de referencia, revistas científicas, actas de congresos, tesis doctorales y libros de creación literaria, entre otros.

La colección se presentará el martes 31 de mayo a las 19:00h, en el espacio UNE de la Librería Documenta de Barcelona (Calle Pau Claris, 144; metro/Renfe Paseo de Gracia) Intervendrán: El sumiller Josep Roca; los enólogos Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré y Anna Espelt; y la autora, Ruth Troyano Puig.

 

Retrats de Vi

 

        

 

 
dockset
dockset
dockset
dockset