01/06/2016 - 11:52

El sommelier Josep Roca glossa l'enòleg Toni Sànchez-Ortiz

Toni Sànchez- Ortiz

Poema de MMP dedicat a l'àvia.

Embotella sentiment, nostàlgia, elogi, veneració, redós íntim.

Ha fet la ruta del salmó.

Sense motxilles, la decisió i l'aventura venen amb la passió.

I la passió genera optimisme.

El seu tarannà el porta a la curiositat per la recerca i la lectura de diversitat de zones.

Eclèctic o curiós pel coneixement més enllà de les fronteres. Austràlia i Nova Zelanda, en son exemples de la necessitat de mirada profunda. Viure dos veremes en un any.

Ofereix generositat en la docència. Tothom que es dedica a ensenyar, és generós de mena.

Ciència, natura, son dues paraules que per ell son paral·leles, afegides al "llegat familiar intangible" de intuïció i natura de l'àvia.

Del camp i vida rural als ulls oberts a un nou món, proper a ell, proper a l'àvia. Créixer des del epicentre, voltar i tornar a l'origen.

Valorar la gent gran, gaudir de l'encant de la vellesa.

L'ètica, l'estètica i la creativitat son els motors del sentit de fer vi.

Sorprèn el referent de Monsieur Calud Gros de Château de la Negly : Porte du Ciel, les Truffiers, un celler que vaig visitar fa anys a Fleurey D'Aude. En qualsevol cas tenir referents serveix per comprendre la nostra vulnerabilitat i el nostre sentit d'aprenentatge constant.

Vins de muntanya mediterrànies, bessons, cervesa de garnatxa, dolç assolellat Solà des d'Organça! Oli d'oliva.

Un polifacètic, meravellat com a químic pel món de les fermentacions. Poca gent fa Kombucha, poca gent es fascina pels llevats i bacteris. En el món de les fermentacions hi ha un nou punt de partida per replantejar la vida de microorganismes en el subsòl que incideixen directament en el sòl i en el raïm.

En els retrats, hi he vist una pregunta sobre les mans del sommelier: Moviment, show, joc de mans... En tot cas no som mags, només obrim i buidem ampolles i entenc que aquest comentari deu anar lligat a les experiències teatrals amb Fermí Fernández.

 

 

Retrats de Vi

 

        

 

 
dockset
dockset
dockset
dockset