07/02/2017 - 15:03

“Retrats de Vi” finalista als Gourmand Awards

El certamen internacional que selecciona els millors llibres de gastronomia i vi del món reconeix el treball fotogràfic i la traducció a l'anglès dels llibres sobre enòlegs editats per Publicacions URV


"Retrats de Vi", el cicle de llibres sobre enòlegs de la Universitat Rovira i Virgili escrit per la periodista Ruth Troyano amb fotografia documental de Maoz Eliakim, ha estat seleccionat entre els finalistes dels Gourmand Awards, un certamen internacional fundat l'any 1995 pel francès Edouard Cointreau, que selecciona els millors llibres de gastronomia i de vi del món. Els guanyadors -"Best in the World"- es coneixeran el proper mes de març en una cerimònia que tindrà lloc per segon any consecutiu a Yantai, a la Xina.

Els Gourmand Wine Awards han seleccionat "Retrats de Vi" en dues categories: fotografia i traducció a l'anglès, convertint-se en l'única publicació catalana i espanyola que competeix en dues seccions diferents. El treball fotogràfic de "Retrats de Vi" és obra del fotògraf israelià resident a Reus, Maoz Eliakim, professor associat de la URV, que ha retratat l'enòloga Anna Espelt i els enòlegs Francesc Ferré i Toni Sànchez Ortiz posant especial èmfasi a través de l'objectiu en l'humanisme i la naturalesa, en les persones i els paisatges que envolten els elaboradors. A més a més de les imatges, que combinen fotografies en blanc i negre i en color, els Gourmand Awards també han seleccionat "Retrats de Vi" per la traducció dels tres volums a l'anglès. La periodista Ruth Troyano ha escrit els originals en català i les traduccions tant al castellà com a l'anglès les ha realitzat el Servei Lingüístic de la URV. Cal recordar que els llibres no només s'han imprès i es poden trobar en llibreries especialitzades, sinó que també estan disponibles online en els tres idiomes indicats.

Des de Publicacions URV es valora molt positivament que aquest primer cicle de llibres, promogut per la universitat de Tarragona per posar en valor els professionals dedicats a l'enologia formats a la URV, hagi estat seleccionat pel jurat professional per passar a la final dels Gourmand Awards. En les 28 categories que competeixen pel "Best in the World", hi ha publicacions d'altres sommeliers i experts en enoturisme, vi i cava catalans com Lluís Tolosa amb la "Guia d'Enoturisme del Penedès", Ferran Centelles (ElBulli) amb "¿Qué vino para este pato?", Clara Isamat amb "Raíces del vino natural" i Santi Borrell amb "Història del Cava".

"Retrats de vi" s'ampliarà amb tres nous títols

En breu, Publicacions URV presentarà l'edició de tres nous llibres que ampliaran a 6 el cicle "Retrats de Vi". Després de fixar-se en una primera tanda amb la DOQ Priorat, la DO Tarragona, DO Empordà i DO Terra Alta, els tres nous volums retrataran una enòloga i dos enòlegs que treballen a la DO Conca de Barberà, DO Penedès i DO Pla de Bages.

La llista de publicacions seleccionades es pot consultar en aquest enllaç.

Més informació de la col·lecció · Versión en español

 

 

Retrats de Vi
Retrats de Vi
Retrats de Vi

 

        

 

 
dockset
dockset
dockset
dockset