22/05/2017 - 17:56

Retrats de Vi amb l'enòloga Roser Amorós a la 8a Festa del Trepat

En el marc de la 8a edició de la Festa del Trepat, es presentarà el llibre "Retrats de Vi" amb l'enòloga Roser Amorós, veïna de Barberà de la Conca. Amorós és l'enòloga de Carlania Celler: "No ens ha de sorprendre que la fitoteràpia i la biodinàmica tinguin efectes positius tant en el vi com en les persones".

Diumenge 18 de juny. 11,30h. Capella del Castell

Un tast del llibre

"A Barberà de la Conca la coneixen com la filla de Ca L'Alicantí, Ca La Campanera, Cal Calderón i De l'Abadia. És una dona discreta i prudent. "Tímida", afegeix ella sense amagar-se'n. La Roser Amorós saluda els veïns amb simpatia quan els retroba pels carrers, que transita sovint perquè al poble hi resideixen encara els pares i el germà i també ella hi té una parcel·la petita però molt especial de feina. Va néixer a l'Abadia d'un poble que avui calcula en 505 el nombre d'habitants però viu des de fa anys a Poboleda, on es diu que els monjos cartoixans van establir-se primer per confirmar la idoneïtat de viure després, en silenci, a Scala Dei. Té la Serra del Montsant a un pam. Un espai místic, il·luminat encara que el dia sigui rúfol, com l'Abadia. Segurament en ambdós llocs s'hi pot descobrir la fe sense necessitat de fer-se creient.


Es mostra convençuda que el caràcter de la terra marca la seva gent. No és d'estranyar que la pau que es respira a l'Abadia i al Montsant l'hagin modulat a ella. Es gradua a la segona promoció de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona però es matricula a la primera, estrenant els estudis d'Enologia que han superat un quart de segle de vida. Hi accedeix per mitjà d'una entrevista que recorda, a la perfecció, divertida. Va viure envoltada de vinyes des de petita a la Conca, però mai havia pensat a dedicar-se a l'enologia. És autònoma des de l'any 2001 i li agrada fer vi per compartir amb amics. Té una gran capacitat d'adaptació a cada regió de vins i a cada sensibilitat manifesta; segurament el seu caràcter afable i empàtic hi juga a favor".

 

Retrats de Vi
Retrats de Vi Roser Amorós

 

        

 

 
dockset
dockset
dockset
dockset