Miquel Abadal
Perfils

Miquel Palau

Celler Abadal

"No tinc celler i em sento del territori, és patrimoni de tots. I tinc una motivació molt alta per conèixer-lo a fons"

El poema

Poemes de pedra seca

Nati Soler Alcaide

"Cal vèncer aquesta boira,
tel de ceba,
que ens esquinça les entranyes
i ens humiteja l'ànima.
Cal vèncer-la per poder empeltar als fills
amb peu mare de saviesa"

Retrat escrit

"En Miki és actitud, il·lusió, honestedat. No és forçosament difícil, perquè la terra i el producte impregnen. És un enòleg que respira sinceritat, actitud, compromís, molta implicació. És un actiu que valorem". Valentí Roqueta, president del grup Roqueta, es desfà en elogis envers la seva persona. Tothom li reconeix curiositat i humilitat. En destaca també la seva capacitat d'organització i les ganes d'aprendre constantment. És director enològic d'una gran empresa que no és propietat seva, però se sent com a casa. I hi ha quelcom que l'estimula per sobre de tot: "Recuperar la història ens aporta valor i sentit. Ens queda molta identitat per trobar a la DO Pla de Bages i això és el que em motiva".

Miquel Palau ho afirma amb rotunditat en un tast que imparteix a Monvínic sobre varietats ancestrals recuperades. No només per romanticisme elabora el vi de tina del Mas de l'Arboset. "Gràcies per la lliçó de patrimoni històric" escriu a twitter en Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, després d'assistir al primer descubat d'una iniciativa que el sommelier Josep Pitu Roca va estimular abans de la primera edició, el 2013.

Continuarà...

---

"Sense el Miki no tiraríem endavant ni amb la fermesa ni amb la intensitat que ho estem fent, la nostra línia d'investigació Paisatges 1883"
Ramon Roqueta, director general

Mas Arboset i recuperació del vi de tina

 

Què diuen d'ell

"És observador, detallista, entusiasta, compromès, amb sentit d'equip. Valent per reinventar tècniques i raïms en desús i amb un sentit pràctic i expeditiu alhora, necessaris per prendre decisions, liderar projectes i equips. Enamorat del territori i de la seva història. Crec que a la gran empresa on treballa està aportant fets diferencials propis dels enòlegs més romàntics i implicats en el seu patrimoni. Així aconsegueix que l'empresa tingui més ànima i connecti alhora amb els consumidors més apassionats".

Gerard Jané
Enòleg del celler Jané Ventura

Ens recomana

Pizzeria - Restaurant Al Punt (Artés)

"Amb la família hem hagut d'aparcar les sortides per dinar i sopar, però aquest és un establiment que visitem sovint amb els nens. Serveixen pizzes artesanes i creatives i el seu sommelier l'argentí Dami Vila sempre em sorprèn amb els vins, especialment de la DO Pla de Bages".

 

dockset
dockset
dockset
dockset