Roser Nose
Perfils

Roser Amorós

Carlania Celler

"No ens ha de sorprendre que la fitoteràpia i la biodinàmica tinguin efectes positius tant en el vi com en les persones"

Literatura

El Celler

Noah Gordon (Traducció de Rosa Borràs)

"De tant en tant, quan trobava algun gra de raïm sec i arrugat que havien deixat els veremadors, collia la pansa de fer servadou i n'assaboria la dolçor picant. Quan arribava al final de cada filera, amuntegava els esporguims i agafava una branca encesa de l'anterior foguera per encendre'n una de nova, tot afegint l'olor agra del fum al plaer de la feina".

Retrat escrit

"A Barberà de la Conca la coneixen com la filla de Ca L'Alicantí, Ca La Campanera, Cal Calderón i De l'Abadia. És una dona discreta i prudent. "Tímida", afegeix ella sense amagar-se'n. La Roser Amorós saluda els veïns amb simpatia quan els retroba pels carrers, que transita sovint perquè al poble hi resideixen encara els pares i el germà i també ella hi té una parcel·la petita però molt especial de feina. Va néixer a l'Abadia d'un poble que avui calcula en 505 el nombre d'habitants però viu des de fa anys a Poboleda, on es diu que els monjos cartoixans van establir-se primer per confirmar la idoneïtat de viure després, en silenci, a Scala Dei. Té la Serra del Montsant a un pam. Un espai místic, il·luminat encara que el dia sigui rúfol, com l'Abadia. Segurament en ambdós llocs s'hi pot descobrir la fe sense necessitat de fer-se creient.

Es mostra convençuda que el caràcter de la terra marca la seva gent. No és d'estranyar que la pau que es respira a l'Abadia i al Montsant l'hagin modulat a ella. Es gradua a la segona promoció de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona però es matricula a la primera, estrenant els estudis d'Enologia que han superat un quart de segle de vida. Hi accedeix per mitjà d'una entrevista que recorda, a la perfecció, divertida. Va viure envoltada de vinyes des de petita a la Conca, però mai havia pensat a dedicar-se a l'enologia. És autònoma des de l'any 2001 i li agrada fer vi per compartir amb amics. Té una gran capacitat d'adaptació a cada regió de vins i a cada sensibilitat manifesta; segurament el seu caràcter afable i empàtic hi juga a favor".

Continuarà...

---

"El trepat serà per dret l'hereu de casa seva, d'aquesta terra"

www.festadeltrepat.cat

 

Què diuen d'ella

"She was very precise in the judgment of the wines. In some cases, she was demonstrating a great technical knowledge (...) I'm always thinking that women are perfect for enology consulting. Roser is a model for that"

Jean Natolí
Enòleg

Ens recomana

Restaurant Brots (Poboleda)

"Hi hem anat sovint, amb la parella i els amics, i ens ha agradat molt. Bona cuina de Pieter Kruyts i hi pots dur el vi".

 

dockset
dockset
dockset
dockset