Sergi Colet
Perfils

Sergi Colet

Colet Vins

"Hem de vendre vinya i el factor anyada"

El poema

Nosaltres tots, castellers

Salvador Espriu

"En equilibri,
molt lentament ens alcen
castells de somnis.

Seny, no podríem
acollir-nos per sempre
al teu refugi?"

Retrat escrit

"A la finca Romaní hi ha un passeig impressionant d'oliveres, dues rengleres de la varietat menya, 47 arbres en total. Per les Olimpíades de Barcelona, l'any 92, ens les volien comprar, a un milió i mig de pessetes cada olivera... Fa 200 anys que són a Sant Martí Sarroca... I amb el pare ens vam preguntar, tu creus que tenim poder per moure-les de puesto? Els humans no tenim dret a modificar la natura".

Sincer, humil, clar, directe, respectuós amb els arbres com ho és amb el vi. En Sergi Colet és enòleg però li agrada reivindicar la feina de pagès. Des del 1783 a la família s'han dedicat a la viticultura al cor del Penedès i ell lidera una nova generació formada a la universitat, hereva d'experiències de l'avi i el pare i amb ganes de llegar-les a les generacions futures. Té dos fills de 6 i 10 anys amb qui juga a descobrir les aromes del vi: "Anit bevia un Xavier Clua negre (DO Terra Alta) i els preguntava si hi trobaven fruita o flor primer i després si la fruita era meló o figa". De petit ell també tastava vi amb l'avi i recorda que els diumenges, a la finca Romaní, destapaven ampolles de cava i Vichy a parts iguals, amb avis, pares i tiets".

Continuarà...

---

"I neix sent Clàssic, tota una declaració d'intencions. Clàssic per l'amor que cada dia li dediquen les petites bodegues on s'elabora. Clàssic perquè es fa a mà i poc a poc, com abans. Clàssic per l'equilibri entre la simplicitat i l'excel·lència"

Clàssic Penedès

 

Què diuen d'ell

"En lo que se refiere a los espumosos del Penedés (cavas incluidos), opinamos que Colet es uno de los tres o cuatro grandes en cuanto a calidad, aún manteniendo su carácter de pequeño productor familiar. Es especialmente de destacar su apego al viñedo y al concepto de que los vinos nacen en la viña (¡por supuesto!)"

Jesús Barquín
Co-fundador Equipo Navazos

Ens recomana

Cal Lluís (San Martí Sarroca)

"Una carta de vins vells i molt ben conservats on quasi ploro cada vegada que els visito. No hi ha res calent, són viandes, embotits, formatges... però hi ha una sensibilitat molt gran i una carta de vins fantàstica, amb copes Riedel. Hi vaig tastar un Jean León del 79 per 39 euros... El vi té un protagonisme molt gran". Fins i tot es poden trobar vins i caves només del municipi. La sensibilitat envers el vi la resumeix molt bé la cita de Víctor Hugo que introdueix la carta: "C'est Dieu qui créa l'eau. Mais l'homme fit le vin"

 

dockset
dockset
dockset
dockset