Anna Espelt
Perfils

Anna Espelt

Espelt Viticultors

"Quan creo un vi, intento que tingui molt de contingut, és un regal amagat en una ampolla, però si algú no el troba i el gaudeix, també és genial"

El poema

Els pobles de l'Empordà

Montserrat Vayreda Trullol

"Marcada per la terra on he nascut,
Oberta com és ella, vull ser clara.
No pretenc posseir altra virtut.
Tot el que tinc m'és prou. Adés i ara..."

Retrat escrit

"Remullant els peus a la vora del mar, a l'Empordà. Amb la mare. Assaborint garotes i un Terres Negres a la copa. El vi forma part de la trilogia del Celler Espelt més lligada al terroir, elaborat amb raïm de vinyes plantades el segle passat, entre els anys 34 i 54. Encara n'hauran de passar 22 més per veure néixer l'Anna, un dissabte, el dia de Sant Ferriol de 1976, en plena campanya de la verema. "El pare -Damià - havia d'anar a collir raïms i no s'hi va presentar. A l'avi -Lluís- no li va fer gens de gràcia, fins que no en va saber el motiu", revela.

La imatge inicial és un desig, probablement ja complert, però també i especialment una declaració d'intencions d'una biòloga i enòloga que es manifesta inquieta, expressiva i gesticuladora. És de conversa amena i profunda de mar de fons, i d'ironia fina. Una dona de 38 anys reflexiva que ha sabut trobar la calma dins del caos que és la vida, i la vida en femení principalment, però que mai deixa de fer la vista endavant i endarrere. Acaba de tancar l'arbre genealògic de la família i se la veu tan interessada a recuperar bocins del passat com a abordar il·lusions de futur. La vinya demana paciència i entèn que s'ha d'aplicar el ritme que marca el cep: "Tinc tendència a tenir molts fronts oberts i ara mateix hi ha dues idees en què ja hi penso, però sé que he de consolidar-ne d'altres primer".

Continuarà...

---

Every Espelt

 

Què diuen d’ella

"...Una néta agraïda i nostàlgica, un sentiment d'anhel i record a qui potser li va injectar el cuc del vi. Potser ella fa vi pel seu avi. En tot cas, en el camí des de Vilajuïga fins a prop de Cala Monjoi, demostra talent, capacitat, sensibilitat i capacitat per escriure les millors pàgines de la història del vi a l'Empordà"

Josep Pitu Roca
Sommelier

Ens recomana

El Motel (Figueres)

És on vaig aprendre a menjar i serveixen el millor sorbet de flors de farigola i menta que he pres mai". És un incondicional de l'establiment que fa les delícies dels amants de la cuina. Amb la mateixa declaració d'amor recomana El Mirador de l'Almadrava a Roses: "És la millor terrassa i amb diferència. Hi he après a menjar i quan volem decidir què veremar, ho fem allà. Després de visitar les vinyes, enlloc de tancar-nos al celler, al laboratori, prenem alguna cosa a l'Almadrava i decidim".

 

dockset
dockset
dockset
dockset